Curriculum de sinucigas

E noapte si nu ploua, de data asta. Vremea, pentru o zi de iarna, e chiar calduta. Din gardul viu iese un miros de flori. Ciudat, pentru ca le-a trecut vremea. Daca te dai mai aproape, o sa observi, desi e aproape intuneric, niste petale albe, marunte, uscate. Inca imprastie o stranie aroma, ca un sunet aproape imperceptibil, dar prezent, staruitor, de lauta lovindu-se cu corzile de scarile de piatra de sub faleza, aruncata de la inaltime de un muzicant fara talent, copil al strazii pe cat al portativelor.

Stau asezat pe o bordura si ma tem ca o entitate, un Taltos, imi va parasi intunericul subconstient si imi va taia gatlejul cu lama boanta a temerilor mele. Ma intreb ce imi e cel mai familiar si realizez ca nefamiliarul. Familia mea este un stol de pasari care apare si dispare cu anotimpurile. Sunt familiar cu locurile noi, indepartate de ultimul, urbi si parcuri ca mataniile pe o sfoara, mergand impleticit pe sub felinare si tragand in piept vaporii cu aroma de afine, macinat de amintiri frumoase, pretioase, oh, crescute in diamante de dimensiunea unui munte, imposibil de dus, de acum.

Am sa dorm pe stanca aia, langa mare, si o sa imi fie atat de frig incat toate emotiile imi vor ingheta si voi liber, de un obiectivism capabil sa cantareasca intreg Cosmosul.

Inca de cand sunt copil construiesc in mintea mea o casa, ca sa imi alung teama de strigoi si sa nu mai aud urletul lupilor, amestecati printre copacii din padurile unei imaginatii cu menire de nebunie, din vremuri imemoriale, picatura alunecata din constiinta supremului Jucator, a vidului colosal, maternitate a tuturor subconstienturilor.

Este infiorator cat de adanc resimti suprema iubire atunci cand nu poti iubi. Lama boanta imi joaca pe zambet, ciuntindu-l de forma unui rasarit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s