Canis lupus lupus

Singurul prieten pe care l-am avut vreodata a fost un lup pe care il visam adeseori, demult, in noptile copilariei. Un canis lupus lupus coborat de pe stindardul unui popor stravechi se adapostea la mine in vis. M-a infricosat pana nu m-a mai infricosat si am devenit amici, apoi prieteni transcedentali. Nu l-am mai visat de aproape 35 de ani, dar e inca prezent mai degraba in actiunile mele de om fara haita decat in aula onirica a sedintelor noastre mistice. Nu imi dau seama, inca, oricat as strange din ochi incercand sa conjug decade trecute la timpul prezent, daca el sunt eu sau eu el, intrupat la rascrucea dintre doua terori ale noptii.

L-am vazut, candva, in realitate, deja batran, trecand Bistrita Aurie pe gheata, in Rezervatia Rodnei, printre fulgii desi de zapada… cazand din cer. O noapte numai buna de vis si visat, in troznetul sobei, la adapost de gerul brutal al unui Ianuarie pitit la inceputul zodiilor, felix porta caeli… A trecut lupul, deja suprabatran, urmarit de ochii rai ai propriilor lui progenituri, gata sa il gatuie, sa il sfartece cu argumente canibalice, un rictus existential care face moartea sa para mai blanda decat viata, primavara topind oameni de zapada monstruosi.

Imi aduc aminte visul asta tarat dupa mine printre insectele caraind acustici tropicale, o iarna in inima verii eterne, printre flori mari, violet, atingand ca niste soprane voluptoase fata noptii, coloana umbrelor. Nu are nicio noima, e doar o nostalgie subjugata de incapacitatea de a intelege prezentul asa cum e el.

Libertatea este protectie, daca nu sminteala sau lipsa de intelepciune, lupul mi-a explicat asta, doar atunci te simti cu adevarat liber, cand esti iubit si simti ca aceasta iubire te protejeaza poti alerga in orice directie, face orice alegere, vei fi liber si sanatos. Tot de ce ai nevoie, ca sa fii liber, e sa ai 10 ani, inainte ca demonul sa te mistuie, si o mama blanda. Daca nu, ai fost doar un alt prizonier.

Autor: Secret Room

Not much to say.

2 gânduri despre „”

  1. are un adevăr in dreptatea lui
    libertatea e sminteală

    este o incatusare mental-emotionala care iti transforma dorintele in false nevoi
     omul nu este liber, nu are cum sa fie.

  2. Libertatea lui tine de sentimentul de siguranta. Altfel, e deriva smintitului. Mai clar, daca eu stiu ca din aventurile mele ma voi prabusi in dragoste, cu siguranta nu imi voi face atat de multe griji si voi fi prins in mai putine capcane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s